18. maaliskuuta 2012

Sunday, Sunny Sunday


Usein sunnuntaille ei lataa kovin paljon odotuksia. Se on ikään kuin se viikon jämäpäivä. Mieleen hiipivät jo arkiset askareet ja viikonlopun suurimmat kohokohdat on koettu. Tämän viikon sunnuntai oli kuitenkin suhteellisen perfect! 

Kävelin lämpimässä keskipäivän auringossa Kaisaniemestä kohta kauppatoria. Matkalla ihastelin kauniisti valossa kylpeviä rakennuksia, pitkästä aikaa Helsinki näytti kauniilta. 

Ohjelmassa oli tyttöporukan tapaaminen Salutorgetissa brunssin merkeissä. Ilmassa oli, paitsi kevään odotusta, myös ODOTUSTA. Kaverin kohta maailmaan tupsahtavaa vaavia tuli juhlistettua aikamoisten herkkujen äärellä. Tässä alkupalalautanen, siihen päälle vielä paistettua siikaa ja jälkkäriksi suklaaleivonnaista, pannacottaa ja juustoja. Herkullista ja hauskaa oli!

Brunssilta suuntasin kirjakauppaan ja kiskaisin hyllystä Pariisin oppaan. Kolmen viikon päästä sunnuntaibrunssilla istutaankin keväisessä Pariisissa. Reissun odottaminen on melkein yhtä hienoa kuin varsinainen reissu. Mutta vain melkein... Tänään kuitenkin kevät ja tuleva matka tuntuivat olevan käsillä konkreettisemmin kuin aikaisemmin. 

Pariisin valloitusta odotellessa fiiliksiin ehtii vielä virittäytyä leffojen avulla. Rakkautta ennen auringonlaskua, Amelie, 2 Days in Paris... ainakin tuo kolmikko voisi lähteä vielä vuokraamosta kehiin ennen matkalaukun pakkaamista. Kaikki olen nähnyt, mutta nyt niitä voisi katsoa matkailumielessä + ne ovat muutenkin kelpo kamaa uusiokäyttöön. Midnight in Parisin näinkin joulun alla ja siitä kirjoitin jo aiemmin.

Reilun parin viikon kuluttua pääsen vihdoin todistamaan, onko Pariisi todellakin kauneimmillaan sateella, kuten Midnight in Paris -elokuvassa väitetään. Toivon kuitenkin, että kun minä ja pikkusiskoni suuntaamme sykkivään Pariisiin, saisimme avata siellä terassikauden ja kilistellä systerin synttärimaljoja yhtä kirkkaassa auringonpaisteessa kuin tänään kaupungilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti