28. huhtikuuta 2013

Always Look on the Bright Side of Life

Pyhä kolminaisuus: Life of Brian, banaanijäätelö ja letut.
Tänä sunnuntaina sitten vähän nukutti. Yhteen asti. Ja ei, en ollut missään hunningolla, vaan menin kiltisti kahdeltatoista nukkumaan. Taisin olla vain yksinkertaisesti erittäin väsynyt.

Sitähän voisi äkkiseltään ajatella, että päivä on pilalla.

Mutta... tunnin päästä heräämisestä keittiön pöydällä komeili houkutteleva sunnuntaibrunssi ja eteeni oli kannettu kaupasta paremmat eväät kuin useina sunnuntaiaamuina. Tämän nautiskelijan kirjanpidossa myöhäinen herätys oli sillä jo kompensoitu. Ja mikä parasta, olo oli virkeä. Pitkästä aikaa.

Siinä mussuttaessa paahtoleipää ja juodessa "aamukahvia" puoli kolmen aikaan iltapäivästä päässä alkoi soimaan tilanteeseen sopiva Monty Pythonin Always Look on the Bright Side of Life", loistavan Life of Brian elokuvan loppukappale. Tämä kätevästi hyllyssä pölyttyvä piece of art oli pakko ottaa illalla (eli parin tunnin päästä) katseluun jo, tai oikeastaan vasta toistamiseen.

Leffatykin ansiokkaassa arvostelussa todetaan, että suuri osa vitseistä menee ohi ensimmäisillä katselukerroilla. Ja että kymmenenkin kerran jälkeen elokuvasta löytää uusia juttuja, joita ei ole aikaisemmin huomannut. 

Totta. Nyt toisella katsomiskerralla useissa kohdissa nauratti, mutta mukana oli myös paljon kohtauksia, joiden uskon aukeavan sitten niillä seuraavilla katsomiskerroilla.

Monty Python ryhmän komiikka on vuosikymmenien jälkeenkin täysin omaa luokkaansa ja aikaa kestävää. Heidän kritiikkinsä kohdistuu tasapuolisesti yhteiskunnan eri tahoille, mitään yksittäistä asiaa ei oteta silmätikuksi. Taito sekin.

Lyhyen päivän herkuttelu ei jäänyt brunssiin, vaan jatkui leffanautinnon kruunaneilla banaanijäätelöllä ja letuilla. Eli leffan ja kappaleen hengessä kiteytettäköön päivän mietelause seuraavasti: Ei väliä sillä monelta nouset, vaan sillä miten päiväsi vietät.

1 kommentti:

  1. Heh, minullakin meni sunnuntaiaamu vähän pitkäksi. Piti olla varhain reippaana retkeilemässä, mutta mutta... Oli vaan niin mukavaa nukkua muutama ylimääräinen tunti, ja käynnistellä päivää rauhallisemmin. Kyllähän siinä silti mukavasti ehti poluille ja elokuvienkin pariin. Valinta tosin vähän toisenlainen. Pitäisi itsekin varmaan uusia Python-elokuvia, sillä edellisistä katseluista jo turhan paljon aikaa. Tuo mainittu ei edelleenkään ole oma suosikkini niistä, vaikka hauskuuttaa toki edelleen.

    VastaaPoista