16. maaliskuuta 2013

Askelia


Hieno ilma houkutteli ottamaan tämän vuoden ensimmäiset juoksuaskeleet luonnon helmassa. Siinä kipittäessäni aloin miettimään viime aikoina otettuja askeleita vähän siellä sun täällä.

Kevät on ottanut pikkuisia askeleita eteenpäin. Vaikka öisin on vielä järkyttävän kylmä, päivisin aurinko jo oikeasti lämmittää. Tänään oli ehdottomasti tämän vuoden lämpimin päivä. Ja valo, sitähän riittää jo aivan ruhtinaallisesti aikaisesta aamusta pitkälle iltaan.


Oma kunto on ottanut vähän isompia askeleita. Juoksu tuntui mukavan keveältä. Hapenottokyky on parantunut huomattavasti ja vatsoja ynnä muita lihasliikkeitä jaksaa tehdä ihan eri tavalla kuin vuoden alussa.

Vatsoja raittiissa ilmassa.

Tällä viikolla otin viimeiset askeleet thainyrkkeilyn alkeiskurssilla. Nyt on sitten napanuora katkaistu ja seuraavaksi on suunnattava omatoimisesti treeneihin niin usein kuin vain jaksaa ja kohdattava myös edistyneemmät treenikaverit. 

Jatkoryhmiin on marssittava päättäväisesti ensi viikolla, ettei kynnystä ehdi muodostua. Tamineet on valmiina, joten ei muuta kun tulta päin!

Ensi viikolla otan myös ihka ensimmäiset askeleet pilkille. Tärkeimmät hankinnat tehty: kivat kumpparit ja karvahattu. Joku muu hoitaa sitten varmaan ne kairat ja naskalit vai mitä ne ny oli.
Tällä viikolla astelin pitkästä aikaa koulun penkille, avoimen yliopiston kurssille. Mieli lepäsi, annoin luennoitsijan kaataa päälleni teoriaa, historiaa ja uusia katsontakantoja myös eläviin kuviin ja ympäristön tarkkailuun ylipäätään, samalla raapustellen pari lausetta ylös ruutuvihkooni, aivan mahtavaa.

Kaiken kaikkiaan nämä viime aikoina otetut ajatuksia herättävät, itseä haastavat ja oloa kohentavat askeleet pitävät mielen kevyempänä kiireisemmänkin ajanjakson keskellä. Tästä on hyvä tepastella kohti kesää.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti