25. lokakuuta 2012

Vuosi blogattu elokuvista ja elon iloista

Viikonloppuna on hyvä syy herkutella pala kakkua.
Tulevana weekendinä vietetään tämän pienen leffablogin 1-vuotissynttäreitä. Takana on ensimmäinen vuosi bloggaamisen parissa ja täytyy todeta, että puuha on vienyt täysin mennessään.

Vuoden aikana kasaan on kertynyt 45 postausta. Sanomattakin on selvää, että tahti olisi voinut olla tiiviimpikin. Mutta siitä olen iloinen, että kuukausittain on rustattu jotakin eikä hanke ole väsähtänyt heti alkuinnostuksen jälkeen. Ottaen huomioon, että naputtelen työksenikin aikamoisen määrän tekstiä viikossa, olen itselleni tässä kohtaa armollinen.

Entäs sitten ne elkat? Leffapinoon on kertynyt 116 leffaa, listasta saattaa puuttua muutamia tv-elokuvia, mutta vain muutama.

Älliä on ropissut eniten kolmen ja neljän väliltä, muutama filkka on saanut myös täydet pinnat, mutta täysin luokattomia yhden ällän elokuvia en ole katsonut, tai ainakaan viitsinyt arvostella. Ensi vuonna haluan kyllä haukkua pystyyn ainakin pari tekelettä, vastapainona pääosin suitsuttavalle tyylille.

Tosin, jos leffa vaikuttaa luokattoman huonolta, minulla on taipumus vaihtaa kanavaa tai painaa stoppia. Elämä on liian lyhyt kurapätkien katseluun, mutta ehkä ihan kirjoitusharjoituksen vuoksi voisin seuraavan vuoden aikana pakottaa itseni katsomaan myös täyttä shaibaa ja kirjoittaa katkeran tilityksen hukkaan heitetystä parituntisesta.

Mitkä ovat sitten ensimmäisen blogivuoden mieleenpainuvimmat leffat tai leffahetket? Tässä muutama best of -poiminta kuluneelta vuodelta kronologisessa järjestyksessä, linkit vievät leffaan liittyvään postaukseen:

Stranger than fiction LLLL 1/2
Ilmestyskirja.Nyt. LLLLL
(500) Days of Summer LLLLL
Drive LLLL 1/2
Moneyball LLLLL
Sinä päivänä LLLLL
Tie pohjoiseen LLLL
Puhdistus LLLL 1/2

Toivon siis katsovani ensi vuonna yhä enemmän elokuvia, kirjoittavani niistä yhä ahkerammin ja lisäksi en panisi ollenkaan pahakseni jos blogiin eksyisi muutama kommenttikin lisää. Ajattelinkin nyt 1-vee jubileumin kunniaksi haastaa tämän kirjoituksen lukijat listaamaan kommenttikenttään sellaisia elokuvia, joista haluaisitte lukea arvion/mielipiteen ennen kuin itse lähdette teatteriin istumaan tai leffaa vuokraamaan. Kaikki muutkin toiveet postauksen aiheeksi, leffasuositukset sekä blogin kehittämisideat otetaan ilomielin vastaan.

James Bond juhlii 50-vuotista taivaltaan nyt lokakuussa. Tänä viikonloppuna tulee ensi-iltaan Skyfall, jonka olin ajatellut sopivan täydellisesti synttärijuhlanäytökseksi. Harmikseni huomasin, että kaikki Flamingon näytökset olivat jo täyteenahdettuja, sama tilanne varmasti keskustassakin. Mutta jos ei nyt viikonloppuna, niin lähiaikoina 007:n seikkailusta on taatusti tarinaa tulossa. Tai saattaa olla, että huomion viekin Bardem, Javier Bardem.

Kiitokset kaikille, jotka ovat jaksaneet lukea näitä Leffaleilan laveita ja hehkutusta tursuavia turinoita kuluneen vuoden aikana!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti