23. lokakuuta 2012

Nojatuolimatkoja kaamosmasennuksen keskelle


Viime viikon maisemat
Tämä on nyt SE aika vuodesta, kun pilkkopimeys, vaakana päälle valuva tihkusade ja turvat rutussa raatavat suomalaiset alkavat kaikessa ankeudessaan ottaa kaaliin.

Viime viikko eteläisessä Portugalissa oli täydellinen vastakohta näillä lakeuksilla vallitsevalle atmosfäärille. Kirkkaan siniseltä ja pilvettömältä taivaalta paistava aurinko, optimaalisessa lämpötilassa lilluva lämpö ja yllättävän ystävälliset ihmiset antoivat virtaa muutamaksi viikoksi.

Tulipa todettua, että tämä vuodenaika on ehdottomasti hedelmällisin etelässä lomailuun ja kesällä kannattaa pysyä Suomessa, koska silloin täällä on olosuhteet kohdillaan, ainakin enempi vähempi. Nyt Portugalin lämpö oli kalpealle suomalaiselle juuri passeli, en palanut, ei ollut ryysistä rannalla eikä valunut hiki norona viinilasia kallistaessa.

Työkaveri kiitteli tänään Facebookiin lataamistani reissukuvista ja totesi, ettei tarvitse matkailulehtiä kahlata, kun pääsi kuvien välityksellä mukavalle nojatuolimatkalle. Tästä tuli mieleen, että pidennetäänpä nojatuolissa haaveilua ja lisätään valohoitoa vielä muutaman leffan verran. Nämä tärpit tähän maisemiensa/matkailukulmansa ansiosta, muita laatutakeita ei kaikkien osalta tarvitakaan tällä kertaa.

Leffaleilan kaamoskalenteri

Vko 43 Toscanan auringon alla
Vko 44 Mamma Mia
Vko 45 Eat Pray Love
Vko 46 The Beach
Vko 47 The Descendants
Vko 48 Sideways

Ja sitten sitä seuraavalla viikolla onkin joulukalenterin vuoro...

Tässä myös hyvä (Sub)urban Touristin listaus leffoista, jotka herättelevät matkakuumetta kyseisiin maihin.

Matkan jälkimainingeissa kynsin ja hampain

Kotiin palattua en ole halunnut palata takaisin arkeen, vaan simuloin viime viikon parhaita puolia mahdollisimman tehokkaasti. Ei ole tarvinut palella, kun sauna on lämmennyt kolmena päivänä putkeen. Matkalla maistuneet porsaanfileet ovat käristyneet maukkaiksi myös kotipannulla ja portviini yömyssyksi on tuonut pari senttiä juhlaa arjen keskelle. Ei meiningin tarvitse muuttua ryppyotsaiseksi ja pelkäksi arkirutiinien pyörittämiseksi heti kun lentokoneen pyörät koskettavat Helsinki-Vantaan kiitotietä.

Ehkä ensi viikolla jaksaa rutinoitua jo hitusen ja tapittaa tyylilleen uskollisena elokuvia, mutta tämän viikon illat pyhitän vielä eteläeurooppalaiselle elämänmenolle hyvän ruuan ja rennon meiningin parissa.

Omatekoiset bifanat vetivät vertoja Lissabonin esikuvilleen.

Näihin kuviin ja tunnelmiin, leppoisia ja lämpimiä leffahetkiä ja rentoa arkea, kaikesta huolimatta.

3 kommenttia:

  1. Hyvältä vaikuttaa tuo kaamoskalenteri. Minulla tuo Eat Pray Love on säästelyssä varsinaista talvea varten. Sideways on tarkoituksena uusia lähitulevaisuudessa, samoin The Beach. The Descendants on hankittavien listalla, mutta vaikuttaa etukäteen lupaavalta. Mamma Mia! onkin toistaiseksi tuntematon tapaus. Voisi sen siis lisätä katseltavien listalle. Under the Tuscan Sun tulikin jo vähän aikaa sitten uusittua (http://elokuvahomppaa.blogspot.fi/2012/11/under-tuscan-sun-toscanan-auringon-alla.html). Edelleen onnistui tuottamaan valtavasti hyvää mieltä. Nojatuolimatkailu on hieno harrastus.:) Vastaavat listat/suositukset ovat tervetulleita. Itse hankin mielelläni katseltavaksi (kevyttä) romanttista hömppää, jossa vielä tuo maisemapuoli on kunnossa.

    VastaaPoista
  2. Terve! Hauskaa, että sait inspiraatiota kalenterista :). Itselläni on juurikin tuo Toscanan auringon alla vielä katsastamatta ja postauksesi perusteella vaikuttaa varsin katsastamisen arvoiselta rainalta. Itselleni on käynyt tässä pimeydessä vähän hassusti, sillä nojatuolimatkojen sijaan olen päätynyt tiiraamaan aika synkkää ja mustaa osastoa, siitä olen juuri postaamassa seuraavaksi. Mutta kiitos kun muistutit, että olin tällaisen listan tähän pimeyteen loihtinut, täytyisi ehkä itsekin seurata sitä, ettei mene ihan synkissä vesissä vaelteluksi. Aurinkoa pimeyteen sinne vaikka sitten niissä Hawaijin maisemissa Clooneyn ja kumppanien matkassa.

    VastaaPoista
  3. Heh, tuo on toki tuttua, että eivät ne katselusuunnitelmat sitten aivan toteudukaan. Sen takia harvemmin tulee nykyään kovin tarkkoja sellaisia tehtyäkään.

    VastaaPoista