3. tammikuuta 2012

Vuodenvaihteen leffapäiväkirja

Välipäiviä vietettiin muun muassa Kolin huipulla, saapa nähdä mikä leffa tulee nousemaan tämän vuoden huippukokemukseksi.
Vaikka olinkin jo juhlallisesti julistanut elokuvavuoden 2011 päättyneeksi Ilmestyskirjan, Miehuuskokeen ja Epäiltyjen jälkeen niin eihän tämä leffanarkki osannut pysyä poissa elokuvien ääreltä loppuvuotta.

Jouluaatonaaton leipätehtailua piristin teinivuosien übersuosikki Pretty Womanilla. Olen nähnyt tämän prinsessasadun ainakin 10 kertaa, osaan kaikki vuorosanat ulkoa + soundtrakin, mutta merkittävää inflaatiota ei ollut vieläkään tapahtunut. Tai ehkä fiilistely meni joulumielen piikkiin…

Jouluaattona tapitin pala kurkussa kun kaverukset irtosivat maanpinnasta ja lähtivät liitelemään kohti kirkasta yötaivasta Walking in the Airin kajahtaessa komeasti ilmoille. Rouskuttaessani lähes tippa linssissä tätini tekemiä joulupikkuleipiä ja siemaillessani teetä viime hetken velvollisuuksien keskellä mietin iloisena, että onneksi olen löytänyt tämän lumiukkotarinan joulutraditiokseni. No snowman - no xmas.

Tapaninpäivänä maisema oli jo vaihtunut vetisestä Helsingistä myrskyiseen ja lumiseen Koliin. Voidaan olla montaa mieltä siitä, kannattaako telkkaria tuijottaa luonnon helmassa lomaillessaan ja arjesta vierottuessaan. Dilemmaa ei mielestäni ole silloin, jos tuutista tulee Kuin raivo härkä – ja varsinkin jos tätä mestariteosta ei ole tähän ikään mennessä tajunnut aikaisemmin katsoa.

Huikea setti on täynnä raivokasta nyrkkien heiluttelua niin kehässä, kotona kuin kuppiloissakin. De Niro osoitti taas kerran kaapin paikan mitä sekopään näyttelemiseen tulee. Täytyykin pistää to watch -listalle taas uudelleen Taksikuski ja Cape Fear tästä vimmaisuudesta intoutuneena.

Uuden vuoden vieton aiheuttamaa kohmeloa parantelin kevyesti sulateltavalla Tyttö sinä olet tähti –pätkällä. Sen aiheuttamaa hyvää fiilistä piti heti perään uhmata Fincherin ahdistavalla, mutta loistavalla Zodiakilla.Ei heikkohermoisille, mutta tämän paatuneen jännityksenpurijan yöunet eivät tästä onneksi kärsineet ja liskot tulivat kylään vasta seuraavana yönä.

Leffaähkyä joulumässäilyn korvikkeeksi

Tänään alkoi työt ja arki. Arki, johon kuulukoon tänä vuonna työssä kirjoittamisen lisäksi mahdollisimman ahkeraa ja innokasta bloggausta. Siinä yksi uuden vuoden lupauksistani. Tai tavoitteistani, kuten joku tänään radiossa kehoitti asian ilmaisemaan.

Toivottavasti tämä vuosi tuo tullessaan monia kirjoittamiseen inspiroivia elokuvia. Nyt ainakin tuntuu, että filmivuosi on alkamassa varsin vauhdikkaasti. Vilkaisin äsken Finnkinon sivuja parin viikon tauon jälkeen ja huomasin, että siellähän on jo vino pino leffoja (joko jo ohjelmistossa tai tulossa kohta), jotka pitää käydä katsastamassa.

Parempi painonhallinnankin kannalta ahmia näitä kuin suklaata ja muita herkkuja: My week with Marilyn, 50/50, J. Edgar, This must be the place, The Iron Lady, Saapasjalkakissa, Hysteria, New Year’s Eve, Sherlock Holmes, Girl with a Dragon Tattoo. Jos jollakulla on samoja ambitioita alkuvuodelle niin ei muuta kun let’s go!

1 kommentti:

  1. Odotan mielenkiinnolla arviotasi Girl with the dragon tattoosta, joka tuli nähtyä männäviikolla. Jäin vähän hämmentyneenä ihmettelemään elokuvan tarkoitusta, mutta Daniel oli kyllä jees...

    Elina

    VastaaPoista