24. heinäkuuta 2013

Mökkimaisemien inspiroimia kesävinkkejä


Kauniita, rauhoittavia maisemia. Hiljainen hyönteisten ja lintujen rytmittämä suloinen soundtrack. Kiireettömyys, ihmettely ja samanlaiset päivät.

Katselin lomalla viikon putkeen niitä kaikista parhaita eläviä kuvia, kun Suomen luonto ja kesä pistivät parastaan.

Tämä viikko on ollut vähän riipaisevaakin totuttelua arkeen, pikkuhiljaa ja varovasti. Ajattelin vielä palata fiilistelemään näihin lomalla napsittuihin mökkimaisemiin ja samalla vinkata muutamaa leffaa, jotka tulivat näistä kuvista mieleen.

 The Place Beyond the Pines. Tässä tapauksessa mäntyjen takaa pilkistää järvi, jossa tuli uiskenneltua joka päivä, suoraan saunasta tietenkin. Elokuva oli mielettömän hyvä, yllättävä, intensiivinen ja rankka kokemus. Ryan Gosling ja Bradley Cooper eivät todellakaan jätä kylmäksi.

 The Cabin in the Woods. Tämä ei ole meidän mökki, vaan metsän keskeltä löytynyt hylätty talo, joka sopisi hyvin kauhuelokuvien kuvauspaikaksi. Tuota cabin-kauhua en ole itse vielä katsonut, mutta on lähdössä pian siskon kanssa kehiin. Arvosteluissa kehaistu yllättäväksi, hmm odotan mielenkiinnolla.

My Blueberry Nights. Mustikoita poimiessa ei todellakaan vierähtänyt iltoja, ei edes tuntia, sillä hyttysparvet imivät mehut muuten innokkaista poimijoista. Leffan olen nähnyt jo muutamia vuosia sitten eikä suoraan sanoen ihan selviä muistikuvia, muuta kuin viipyilevä tunnelma, kahvila, Norah Jones ja Jude Law. Ehkä ihan sopivaa katseltavaa pikkuhiljaa pimeneviin iltoihin.

4 kommenttia:

 1. Kiitos kauniista kuvista ja katseluvinkeistä. Itsekin on tullut tuhlailtua kesäisiä päiviä mökillä. Muutaman päivän päästä olisi tarkoitus lähteä Lemmenjoen suuntaan patikkapoluille viimeisiä lomapäiviä viettämään ja innostusta etsimään.

  Iloista loppukesää!

  VastaaPoista
 2. Erinomaista kerrontaa taidolla ja antaumuksella, loisto blogia :) t.antti_1

  VastaaPoista
 3. Eipä kestä :) On tullut tosiaan vähemmän katseltua leffoja viime kuukausina, ja blogissakin ollut aika lailla hiljaiseloa. Mutta kuten joka vuosi, katseltujen leffojen määrä korreloi pimeyden kanssa, eli kun tässä illat alkavat pimenemään, niin kirjoitettavaakin on taas enemmän.

  Kävin kurkkkaamassa että itse olet ollut varsin ahkerana kesän ajan, täytyypä käydä lukemassa ajan kanssa katseluvinkkejä sieltäkin, ainakin nuo Disney-klassikot olisi mahtavaa katsoa uudelleen. Pikkuhiljaa siis paluu tänne leffablogosfääriinkiin. Rentouttavaa loppulomaa ja kesän jatkoja sinnekin!

  VastaaPoista
 4. Onhan se ihan ymmärrettävää, että kesällä päivät kuluvat muutenkin kuin elokuvia tiirailemalla. Hyvä jos sitten syksymmällä on tulossa enemmän kirjoituksia. Mukava kuitenkin lueskella kesäisiä kuulumisiakin.

  Minulla on kesällä ollut sen verran luppoaikaa, että on tullut vähän näppäiltyä muutamasta katsellusta elokuvasta. Suurin osa kesälomasta silti mennyt muissa merkeissä, ja hyvä niin, sillä tämä Suomen kesä on loppujen lopuksi niin kovin lyhyt.

  Disney-klassikoille kyllä peukkua. Minulla ainakin on edelleen pahoja aukkoja niiden suhteen, ja aionkin niitä jatkossa verkkaiseen tahtiin paikkailla. Tiedä sitten, miten tuttuja sinulle Miyazakin tuotokset ovat. Suosittelisin kuitenkin tämän "Japanin Disneyn" elokuviin tutustumaan, jos kauniit ja koskettavat animaatiot kiinnostavat.

  VastaaPoista